Over ons

Stichting KLEURinCULTUUR biedt alle kinderen uit Almere de kans om tegen zeer geringe kosten kennis te maken met kunst en cultuur o.l.v. vakbekwame kunstenaars en docenten. Na schooltijd, dicht bij huis, in de wijk, bij de Kunstbus of op school.

plaatje in header

Wij bieden naschoolse kunst- en cultuurlessen op scholen en geven kunstzinnige en creatieve activiteiten in onze ArtLabs door heel Almere. De Kunstbus rijdt de hele stad rond en is regelmatig terug te vinden op evenementen en festivals georganiseerd door en mét bewoners in de wijk. KLEURinCULTUUR wil hiermee een creatieve prikkel geven waar iedereen aan mee kan doen. Toegankelijk, origineel en betrokken. En dat het hele jaar door.

Missie
KIC wil dat alle kinderen van Almere op laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met kunst en cultuur. Na schooltijd, dicht bij huis, in de wijk, bij de Kunstbus of op school.

Visie
Kunst is een belangrijk onderdeel voor kinderen om een cultureel referentiekader te ontwikkelen. Het waarnemen en het reflecteren op kunst in van essentieel belang. Kunst hoeft niet altijd mooi te zijn. Kunsteducatie stimuleert het vergroten van de kunstzinnige en creatieve vermogens van kinderen. Bij KLEURinCULTUUR kunnen kinderen kennis maken met verschillende kunstvormen.
Als zij talentvol zijn en verder willen, dan kunnen wij de kinderen helpen een vervolgcursus te vinden en hun talenten te ontwikkelen.

Jeugd Cultuur Fonds Almere
Als kinderen over onvoldoende financiële middelen beschikken verwijzen wij ze door naar het jeugd Cultuur Fonds.

Culturele ANBI
Stichting KLEURinCULTUUR heeft in het jaar 2015 de ANBI status ontvangen.

Kunst na schooltijd
Kinderen maken dicht bij huis kennis met kunst en cultuur. Samen werken ze aan een spannend resultaat: Dat kan een muziek-theatervoorstelling zijn of een expositie van schilderijen of misschien een leuk kunstwerkje om direct mee naar huis te nemen. Het deskundige docententeam van KIC begeleidt de leerlingen tijdens deze workshops van Ontdek Toneel tot Kunstatelier. Binnen onze Artlabs willen wij een plek bieden aan kinderen, waar zij op ontdekking kunnen gaan naar hun eigen creativiteit en talenten.

Kunst & cultuuraanbod op maat
De Kunstbus is een vast onderdeel op diverse scholen in Almere. Wij werken nauw samen met de kinderopbouwwerkers van de Schoor. Er zijn ook scholen die KLEURinCULTUUR vragen voor een bijzonder evenement zoals een lustrum of opening. Dan bieden wij in goed overleg een programma op maat voor alle leeftijden van 1,5-14 jaar. Van incidentele workshops tot een duurzaam cultuurprogramma. Ben je ook op zoek naar een prikkelende kennismakingsworkshop of juist een verdiepend project?

Neem voor meer informatie contact op met KLEURinCULTUUR via ons contactformulier

BTW-nummer: NL852958766B01

Geïnteresseerd?

Heb je activiteiten aan te bieden of wil je inschrijven voor een activiteit?
Neem contact op met KLEURinCULTUUR.

Telefoon: 06 - 48040138
E-mail: info@kleurincultuur.com